Blog

Omboeken

Heb je een evenement met meerdere dagen en/of tijdvakken? Dan krijg je vast en zeker regelmatig vragen van klanten die graag willen omboeken. Bijvoorbeeld met als reden dat iemand ziek is geworden. Of juist om een andere reden dat klanten toch op een ander moment gebruik willen maken van hun tickets. Via de backoffice is deze omboekfunctie al eenvoudig te realiseren. Maar… het is nog mooier om klanten dit zelf te laten doen!

Uiteraard ben jij met Avayo altijd zelf ‘In Control’. Daarom kun je deze omboekservice, via instellingen, helemaal zelf configureren. Wanneer de omboekfunctie actief is, kunnen jouw klanten zelf via het systeem hun kaarten naar een ander moment omboeken wanneer ze op het oorspronkelijke moment verhinderd zijn.

Na activatie van de omboekfunctie wordt in het menu van de ticketshop de mogelijkheid tot omboeken getoond. Daarnaast worden jouw klanten ook (optioneel) via de ticketmail van deze mogelijkheid op de hoogte gebracht.

Het omboeken bestaat uit drie stappen. Als eerste vult de klant zelf het e-mailadres en ordernummer van zijn/haar bestelling in. In stap twee kiest de klant uit de nog beschikbare momenten een nieuw bezoekmoment. Tenslotte rond de klant het omboeken af en eventueel volgt de betaling (optioneel). De boeking is daarna gewijzigd en de nieuwe e-mail met bevestiging en tickets wordt verstuurd.

Natuurlijk zijn hierbij allerlei instellingen te maken, zoals welke kosten er in rekening worden gebracht en tot wanneer deze omboekfunctie te gebruiken is. Al deze zaken kunnen bij het omboeken in de Avayo backoffice worden geconfigureerd.

DISCLAIMER: Deze omboekselfservice is niet werkend voor evenementen met geplaceerde stoelverkoop.

Vacatures!