Blog, Update

Storing? Check de status pagina.

Allereerst proberen we natuurlijk te streven naar een volledige beschikbaarheid van uw kaartverkoop. Zo zijn alle servers minimaal dubbel uitgevoerd en is het platform verdeeld over meerdere data centers.  Maar helaas is een beschikbaarheid van 100% niet haalbaar. Wanneer je problemen met één van onze producten ervaart is het daarom handig om even op onze status pagina te kijken. Deze is te benaderen via onderstaande link:

https://status.avayo.nl

Sla deze op onder je browser favorieten, zodat je in geval van storing (onze website kan ook storing hebben) deze webpagina weet te vinden.

In het verleden liet deze status pagina één globale status van onze systemen zien, maar nu hebben we onze status pagina uitgebreid van 1 naar 5 onderdelen. Hierdoor is per onderdeel specifiek inzichtelijk of er problemen zijn en hoe lang deze hebben geduurd.

Overzicht Avayo status pagina

Hierboven zijn de verschillende onderdelen goed zichtbaar, waarbij per onderdeel de beschikbaarheid in de tijd is uitgezet. Zo’n onderdeel wordt ook wel een monitor genoemd.

ps. de oranje status is een nieuwe monitor waarvoor nog geen historie is opgebouwd.

Status pagina - Detail van een service

Per monitor kan men doorklikken voor meer informatie. Hieronder volgt per monitor een korte beschrijving.

Admin – Toont de beschikbaarheid van het beheersysteem van de ticketshops. Bij onbeschikbaarheid kunt u niet inloggen om uw evenementen te beheren.

Service e-mail – Toont de beschikbaarheid van de service die wij gebruiken voor het verzenden van e-mails. Bij storing komen de ticket e-mails dus niet meer aan. Vaak worden de mails, in geval van problemen, opgeslagen en op een later moment alsnog verzonden.

Service scanning – Toont de beschikbaarheid van de service die wordt gebruikt door de scan software (smartphone app, mobiele scanners, of desktop software). Bij problemen is het scannen van tickets niet mogelijk.

Ticketshops – Toont de beschikbaarheid van uw online ticketshop (online kaartverkoop).

Website – Toont de beschikbaarheid van onze website. Hoewel u zou kunnen denken dat ons ticket platform en onze website met elkaar verbonden zijn, is dit niet het geval. Beide staan los van elkaar, dus wanneer onze website tijdelijk onbeschikbaar is, is onze ticketservice waarschijnlijk wel beschikbaar.

Uitbreidingen

Op het moment van schrijven bevat de status pagina dus vijf onderdelen. We zullen deze in de toekomst nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld de status van onze Payment Service Provider (betalingen) en de beschikbaarheid van o.a. iDEAL.

Update 23-9-2019: Vandaag hebben we de pagina uitgebreid met de status van online betalingen. Dit is een globale status van onze betalingsleverancier. Voor de individuele status van een specifieke bank m.b.t. iDEAL, kunt u het beste kijken op: https://beschikbaarheid.ideal.nl/ 

Problemen melden?

Wanneer  de statuspagina een probleem meldt, dan hoeft u ons niet te benaderen om het probleem te melden. Wij zijn dan ook al van het probleem op de hoogte. In andere gevallen horen we dit graag. Wij streven naar een optimale gebruikerservaring. Heb je ideeën? Twijfel niet en laat het ons weten.

Vacatures!